Het heetste nieuws

gabberweek!!!!

Vandaag waren we een van de gastheren van de gabberweek. Vier groepen met kinderen kwamen naar onze kazerne om er een paar uur alles te horen, zien en voelen wat de brandweer doet. Hieronder volgt een korte impressie……

Lees verder...

Voertuigen

Groot nieuws! Momenteel is veiligheidsregio Noord-Holland Noord in samenwerking met korps Opmeer bezig met het ontwikkelen van een schuimblusvoertuig. Dit voertuig kan, door de combinatie van schuim en water, worden ingezet voor onder andere voertuigbranden en vloeistofbranden en wordt gestationeerd op post Opmeer.

 

 

Huidige voertuigen:

DSC_7504

Roepnummer: 10-5531

Soort voertuig: Tankautospuit

In dienst: 2007

 

 

 

 

Een tankautospuit is het ‘basis’voertuig van de brandweer. In het voertuig ligt voldoende materieel om de eerste slag te maken bij een incident. Indien nodig kan een tankautospuit worden aangevuld met een specialistisch voertuig, bijvoorbeeld een hulpverleningsvoertuig.

 

 

DSC_7512

Roepnummer: 10-5501

Soort voertuig: Waarschuw en verkenningsdienst

In dienst: 2007

 

 

 

 

Dit voertuig is voorzien van diverse apparatuur waarmee gevaarlijke stoffen kunnen worden gemeten. Zo kan dit voertuig bijvoorbeeld worden ingezet om rook te meten bij grote branden. Tevens kan dit voertuig een losse pomp (op aanhanger) meenemen naar incidenten in gemeente Opmeer.