Het heetste nieuws

indrukwekkend optreden

Chantal Schipper 25 juni om 9:50 · Jaren lang heb je iets in je hoofd wat je graag zou willen. Maar je durft niet en verzint allerlei excuses waarom je het níet zou doen. Meerdere keren in al die jaren komt het ter sprake en je man blijft maar zeggen: dóe het nou gewoon! Maar je...

Lees verder...

Fun

Enkele interessante feiten over brand:

Enkele interessante feiten over brand:

– Jaarlijks komen alleen al in Nederland tussen de 4000 en 6000 branden voor, die verschillende oorzaken hebben.

– Ongeveer 80% van alle dodelijke slachtoffers als gevolg van brand valt bij slechts 15% van alle branden.

– Mensen overlijden bij een brand doorgaans aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. Deze branden verlopen traag en smeulend en komen vaak voor in ‘sleeping risk’-accommodaties, zoals slaapzalen en studentenhuizen.

– 50% van alle branden wordt veroorzaakt door een elektrische storing.

– Ongelukken tijdens het koken veroorzaken bijna 60% van de branden binnenshuis.

– De meeste branden ontstaan ‘s nachts tussen 01.00 uur en 05.00 uur.

– De helft van alle dodelijke slachtoffers bij branden binnenshuis valt tussen 22.00 uur en 08.00 uur.

– 70% van de bedrijven welke te maken hebben gehad met de gevolgen van brand moest binnen 3 jaar na de brand stoppen met de activiteiten.

Door enkele goedkope acties te ondernemen, zoals het installeren van een rookmelder in uw huis of het verwijderen van de stekker uit het stopcontact na gebruik van een apparaat, zijn veel branden te voorkomen of in een vroegtijdig stadium te ontdekken, waardoor de gevolgen tot een minimum kunnen worden beperkt.

slangenbruglazy-firefighterhumor_zuigplaatshumor_pieperhumor_parkeerhumor_heldhumor_exBrandweermeeuwfiremen_quithumor_dood